Ik ben Ruud en woonachtig in Hoorn. Ben getrouwd en een kind, huisje, boompje, beestjes.

De liefde voor fotografie begon al met het maken van vakantiefoto’s nog voor het digitale tijdperk. Dus toen nog met een rolletje, laten ontwikkelen en afwachten hoe de foto’s eruit kwamen te zien. In 2003 mijn eerste digitale camera, een Olympus C-370 Zoom. Toen begon het pas leuk te worden. Veel foto’s maken en waar je niet tevreden over was delete. Van foto bewerking was er toen nog eigenlijk geen sprake.

In 2006 kocht ik mijn eerste digtale spiegelreflex camera. Een Canon EOS 350D. Daar zat een bewerkingsprogramma bij en daar kwam ik in aanraking met de mogelijkheden om je foto te verbeteren, aan te passen en op te leuken. Je komt dan beperkingen tegen en wist via via een betere fotoshopprogramma te krijgen. Dat werd Adobe Photoshop CS2. Ook kwamen er andere lenzen en een externe flitser bij. Gevolg nog meer plezier krijgen in foto’s maken. Ook wilde ik meer leren van andere fotografen zodat mijn eigen foto’s mooier en beter werden. Na het bezoeken van diverse sites kwam ik bij WFC FotoBeeld nu wfcfotovisie.be en Zoom.nl.

Na een jaar van stilstand in het doorgroeien van fotograferen toen toch maar eens een cursusje gevolgd om de camera nog beter te leren kennen en de mogelijkheden te gebruiken die er allemaal op zo’n camera zit. Dus niet meer op automaat foto’s maken maar alles op de manuele standen. Ook het fotoshoppen heb ik steeds meer onder de knie gekregen door dingen uit te proberen en het krijgen van tips van mede-fotografen en door veel te lezen. Naast een 18-200mm lens gebruik ik ook een 100mm macrolens. Op mijn wensenlijstje staat nog een zoomlens om meer foto’s te kunnen maken van o.a. vossen en vogels (met name een ijsvogel).

Veel plezier bij het bekijken van de foto’s op deze site.
Met vriendelijke groet,

Ruud

Ruud de Fotograag retina