Ik ben Ruud de Fotograag en woonachtig in Hoorn. Ben getrouwd en een kind, huisje, boompje, beestjes.

De liefde voor fotografie begon al met het maken van vakantiefoto’s nog voor het digitale tijdperk. Dus toen nog met een rolletje, laten ontwikkelen en afwachten hoe de foto’s eruit kwamen te zien. In 2003 mijn eerste digitale camera, een Olympus C-370 Zoom. Toen begon het pas leuk te worden. Veel foto’s maken en waar je niet tevreden over was delete. Van foto bewerking was er toen nog eigenlijk geen sprake.

In 2006 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera. Een Canon EOS 350D. Daar zat een bewerkingsprogramma bij en daar kwam ik in aanraking met de mogelijkheden om je foto te verbeteren, aan te passen en op te leuken. Je komt dan beperkingen tegen en gaat dan een ander programma gebruiken. Dat is ondertussen Adobe Photoshop CC 2016. Ook kwamen er andere lenzen en een externe flitser bij. Gevolg, nog meer plezier krijgen in foto’s maken. Ook wilde ik meer leren van andere fotografen zodat mijn eigen foto’s mooier en beter werden. Na het bezoeken van diverse sites kwam ik bij WFC FotoBeeld (nu wfcfotovisie.be) en Zoom.nl.

Dus niet meer op de automaat foto’s maken maar alles op de manuele standen. Ook het fotoshoppen heb ik steeds meer onder de knie gekregen door dingen uit te proberen en het krijgen van tips van mede-fotografen en door veel te lezen. Hiermee beantwoord ik de veel gestelde vraag: Waarom fotograag en niet fotograaf. Alles heb ik geleerd door zelfstudie en zonder fotoacademie (wat je gauw tot fotograaf wordt benoemd). En ik maak graag foto’s. Deze combi fotografie en graag werd Fotograag.

Ruud de Fotograag.

Naast een 18-300mm lens gebruik ik een 100mm macrolens een 100-400mm zoomlens. Natuurlijk mag een statief en een grijsverloopfilter niet ontbreken om zo prachtige landschapfoto’s te kunnen maken.

Veel plezier bij het bekijken van de foto’s op deze site en anders kan je mij volgen op Facebook, Instagram en Youpic.com.

Met vriendelijke groet,

Ruud

Ruud de Fotograag retina